19.7.23

Kesäkuulumisia

Lyhykäinen kesälomani päättyi aivan liian aikaisin. Paljon oli tekemistä ennen lomaa, ja ihan tappiin asti piti tehdä töitä täysillä, mikä ei tokikaan helpottanut lomalle laskeutumista. Aiemmista vuosista poiketen pääsin kuitenkin varsin mainiosti irti työstressistä enkä oikeastaan yhtään miettinyt työjuttuja juhannusaaton päivystysvuoron jälkeen.
 



Loma vierähti ensin lasten kanssa keskenään ja toisen viikon koko perheellä. Ekalla lomaviikolla reissasimme pitkin Kuopiota, kun yhtenä päivänä piti käydä esikoisen kanssa kouluterkkarilla lasten entisellä koululla ja toisena kävimme kuopuksen kanssa tutustumassa uuteen päiväkotiin, jonne hän siirtyy tämän kuun lopussa. Koko porukalla olemme käyneet lyhyillä matkoilla, ja yhteisen lomaviikon aikana puuhastelimme kotosalla. Yhden lapsukaisen kanssa kävimme "palkintoreissulla" keskustassa kahvilassa nautiskelemassa kesäillasta.

Lomani bucket list oli lähinnä tyyliä 1) lue riippumatossa (check), 2) pidä työasiat poissa mielestä (check) ja 3) tee lasten kanssa asioita, joita he toivovat (check). Itselleni herkästi paineita asettavana pitää olla tarkkana, ettei lataa lomalle liikaa vaatimuksia tai toiveita, ettei mene sekin suorittamiseksi. Puuhaa kuitenkin on riittänyt lomallakin, eikä neljän lapsen kanssa lomaillessa varsinaisesti pääse laakereillaan lepäämään. Koti- ja pihatyöt ovat kuitenkin mukavaa vaihtelua normaaliin arkeen ja työhön. Kerkesimme myös telttailemaan koko porukalla sekä vastaanottamaan ja majoittamaankin vieraita. Parasta taisi kuitenkin olla aikatauluttomuus, kiireettömyys, ihan vain oleminen.
 


Töihin palasin 1,5 viikkoa sitten. Viime viikko oli ihan järkyttävän raskas - johtuneeko oikeasti palauttavasta lomasta vai siitä, että se oli liian lyhyt. Muu perhe kävi viime viikolla vielä mummolareissulla ja Tykkimäellä puolison loman jatkuessa. Kovin kevyt ei lomaltapaluuni ollut, sillä tänään oli 9. työpäivä 10 päivän sisään, ja tätä viikkoa vielä pari päivää jäljellä.

Nyt on edessä pari kuuden päivän työviikkoa päivystyksistä johtuen. Heinäkuun puoliväli on kuitenkin ylitetty, ja uskoinpa sitä tai en, tämäkin työjakso kaartaa hitaasti kohti päätöstään. Kohta suunnitellaan syyskuun listoja eli minulle viimeisiä työpäiviä, mikä on aika hurjaa. Myönnettävä on, että ajatukset alkavat vähitellen siirtyä jo syksyä ja uusia haasteita kohti, vaikka vielä kuukausia saankin nykyistä työtäni jatkaa. Onneksi kohta on viikonloppu, tällä kertaa ihan ilman päivystyksiä. :)
 
 

 Iloista loppuviikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti